بازارروزایرانیان پلی برای رفع مشکلات کشاورزی

ایجاد یک بستر سراسری و ملی در پلتفرم شبکه های مجازی برای حل مشکلات تولیدکنندگان و مصرف کنندگان محصولات کشاورزی

بازارروزایرانیان پلی برای رفع مشکلات کشاورزی

ایجاد یک بستر سراسری و ملی در پلتفرم شبکه های مجازی برای حل مشکلات تولیدکنندگان و مصرف کنندگان محصولات کشاورزی

برای رفع مشکلات تولیدکنندگان ُ مصرف کنندگان ُ واردکنندگا و راهنمایی صادرکنندگان محصولات کشاورزی

۴ مطلب در مهر ۱۳۹۸ ثبت شده است

  • ۰
  • ۰

اقدامات اولیه که مربوط به احداث و نگهداری باغ انگور می شوند اهمیت فراوانی دارند. بهتر است قبل از شروع به احداث شرایط را به خوبی بررسی و سپس اقدام نمایید. در ابتدا با مشورت گرفتن از یک متخصص کشاورزی، منطقه مناسب از لحاظ شرایط آب و هوایی (گرما، سرما و رطوبت) را انتخاب نمایید. در مرحله بعدی کیفیت خاک باغ را بررسی نمایید. انتخاب نوع واریته مناسب بنا به شرایط آب و هوایی و نوع خاک و انتخاب سیستم مناسب کاشت درختان انگور نوین احداث با توجه به شرایط بند های فوق. مشخص نمودن خط های کشت باغ انگور با فاصله مناسب که بسته به شرایط خاک دارد حدود 3 متر استاندارد فاصله بین ردیف ها می باشد. ردیف های درختان باغ انگور رو برای دریافت نور و آفتاب مناسب و جلوگیری از آسیب باد بهتر است شمال مایل به غرب در نظر بگیرید. چاله گزاری مناسب برای بوته های درختان انگور، بهتر است فاصله های دو و نیم متری در نظر بگیرید.

ما را در صفحه آپارات دنبال کنید

درختان انگور نیاز سرمایی اندکی نزدیک به 50 تا 400 ساعت با دمای 2 الی 8 درجه در زمستان دارند، بنابراین بیشتر نیاز هوای گرما درختان انگور مد نظر می باشد، در صورتی که هوا گرمای مناسبی نداشته باشد باعث ترش شدن و کاهش قند میوه می شود. بنابراین درخت انگور یا همان مو به فصل های طولانی گرم خشک (رطوبت کمتر) و زمستانی معتدل نیازمندند .درخت انگور در اکثر خاک ها قابلیت رشد را دارند، اما خاک های سبک برای کشت با عمق های زیاد مناسب تر هستند .در باغات بهترین روش آبیاری قطره ای می باشد که بین یک تا دو هزار متر مکعب آب برای درخت انگور مناسب می باشد. در خاک های سبک با بافت رسی هر هفته یک بار آبیاری مناسب می باشد، میزان آبیاری بسته به نوع خاک دارد. در خاک های شنی این مقدار افزایش می یابد. برای انتخاب میزان آبیاری سن درختان انگور، نوع خاک و شرایط آب و هوایی منطقه مهم می باشند، با در نظر گرفتن این ها و دریافت مشاوره می توانید میزان آبیاری را مشخص کنید .آبیاری درختان انگور از 2 الی 6 هفته قبل از برداشت محصول قطع می شود که مشخص کردن این زمان بسته به نوع خاک دارد .در کشت دیم درختان انگور می بایست نوع مقاوم به خشکی را انتخاب نمود، نتیجه برداشت باغ با کاشت دیم بستگی زیادی به میزان بارندگی در منطقه خواهد داشت.

  • بازارروز ایرانیان
  • ۰
  • ۰

بذر، یکی از مهمترین نهاده های کشاورزی است که کشت و زرع بدون آن تقریبا امکان پذیر نیست. همچنین کیفیت بذر نیز در به دست آوردن محصولی با کیفیت، از اهمیت ویژه ای برخوردار است. در حقیقت بذر خوب و با کیفیت، متضمن برداشت محصولی با کیفیت خواهد بود. در اصطلاح عوام، بذر به دانه گیاه اطلاق می شود ولی در علم کشاورزی، به هر واحد از بافت یک گیاه که بتواند موجب رویش گیاه جدید شود، بذر اطلاق می شود. به عنوان مثال، پیاز یک گل یا غده سیب زمینی، در طبقه بندی علم کشاورزی، بذر محسوب می گردند. یک بذر رسیده چهار جزء دارد که این چهار جزء برای حیات بذر ضروری هستند. این اجزاء شامل پوسته بذر (تستا)، جنین، مواد ذخیره ای و معدنی و آنزیم ها و هورمون ها هستند. درجه خلوص بذر، یکی از نکات مهم در تهیه بذر است و بذر باید خالص و عاری از هرگونه مواد خارجی و ناخالصی باشد. همچنین بذر خالص فاقد بذور شکسته، آلوده به انواع آفات و بیماری می باشد. نکته دیگری که در مورد یک بذر باید بدانیم، قوه نامیه بذر است؛ به میزان توانایی یک بذر برای جوانه زنی و رویش، قوه نامیه اطلاق می شود که درصد قوه نامیه و آگاهی از میزان آن به هنگام تهیه بذر، بسیار اهمیت دارد.

به کانال آپارات ما سر بزنید.

 

بذر اولیه یا بذر اصلاح گر، به بذر یا قسمتی از اندام های گیاه گفته می شود که تحت نظارت افراد متخصص تولید شده و دارای برچسب سفید رنگ می باشد. نگهداری و ذخیره بذر اولیه کار نسبتا سختی می باشد .بذر پایه و یا بذر سوپر الیت، به بذری اطلاق می شود که حاصل کشت بذر اولیه می باشد. کشت بذر پایه معمولا چندین بار تکرار می شود، به این معنی که چندین بار از بذر پایه، بذر جدید تولید می گردد. بذر پایه دارای برچسب سفید رنگ بوده و نسبت به بذر گواهی شده، در اندازه کمتری تولید می گردد. بذر ثبت شده یا بذر مادری، حاصل تکثیر بذر پایه می باشد و مانند بذر پایه ممکن است چندین بار تکثیر و تولید شود. بذر ثبت شده یا بذر مادری دارای برچسب ارغوانی رنگ می باشد. بذر گواهی شده، نتیجه کشت بذر پایه و یا بذر ثبت شده می باشد و پس از تولید، توسط ارگان ها و مراجع ذیصلاح، تایید می گردد. این بذر دارای برچسب مخصوص آبی رنگی بوده که به این علت به بذر آبی معروف می باشد.

  • بازارروز ایرانیان
  • ۰
  • ۰

نمایشگاهی از آثار منتخب هنرهای فلزی با حمایت سفارت جمهوری کره در مجموعه فرهنگی تاریخی نیاوران برگزار می شود. به گزارش خبرگزاری بازارروزایرانیان، به نقل از روابط عمومی معاونت صنایع دستی و هنرهای سنتی کشور، پویا محمودیان مدیرکل صادرات معاونت صنایع دستی در ارتباط با برگزاری این نمایشگاه گفت: به مناسبت پنجاه و پنجمین سالگرد ایجاد روابط دیپلماتیک میان جمهوری اسلامی ایران و کره نمایشگاهی از آثار منتخب هنرهای فلزی ایران با حمایت سفارت جمهوری کره جنوبی در مجموعه فرهنگی تاریخی نیاوران برگزار می شود. در این نمایشگاه که با همکاری دفتر صادرات معاونت صنایع دستی و سفارت جمهوری کره در ایران برپا می شود، بیش از شصت اثر از هنرمندان کشور در رشته های قلمزنی، مشبک فلز، زیورآلات سنتی، احجام فلزی، کوفته گری و ملیله سازی به نمایش گذاشته می شود. محمودیان ادامه داد: با توجه به توافقات صورت گرفته با سفارت جمهوری کره، نمایشگاهی از آثار صنایع دستی ایران نیز هفته اول آذرماه سال جاری با حضور تعدادی از هنرمندان ایرانی در شهر سئول برگزار می شود.

رد پای فلز بیش از هر چیز دیگری در صنایع دستی استان زنجان به چشم می خورد که با آمیخته شدن به هنر صنعتگران تبدیل به صنایعی ظریف می شود. به گزارش خبرگزاری فارس از زنجان، زنان و مردان هر گوشه از کشور ایران اسلامی دستی در هنرهای دستی دارند که نشان از ذوق و هنر ایرانیان در طول تاریخ دارد، استان زنجان نیز صنایع دستی متنوعی دارد که می تواند ارمغانی برای مسافران و گردشگران باشد، در این میان صنایع فلزی در صنایع دستی استان زنجان بیش از هر چیزی دیگری پر رنگ است، چاقوسازی، مسگری و ملیله از جمله صنایعی است که در استان زنجان پر رونق بوده است.

از ویدیوهای این نمایشگاه در نمایشگاه هنر های فلزی دیدن بفرمایید.

هنر چاقوسازی از بارزترین هنر مردم سرزمین زنجان محسوب می شود. هنری که مشابه آن را نمی توان در سایر استان های کشور دید، صنعت چاقوسازی از صنایع قدیمی در طول تاریخ است، این صنعت از روزگاری که انسان برای زندگی باید از خود دفاع و برای رفع گرسنگی خود شکار می کرد، به یادگار مانده است. اطلاعات دقیقی از تاریخچه صنعت چاقوسازی در زنجان نیست اما قدیمی ترین چاقوی یافت شده در استان زنجان از آن مرد نمکی معروف کشف شده در معدن نمک چهرآباد است که به ۱۸ قرن پیش از میلاد مربوط است، چاقو یافته شده از مرد نمکی زنجان 11 سانتیمتر بوده و دارای دسته ای از شاخ بز و طول تیغه 5.8 سانتیمتر است.

  • بازارروز ایرانیان
  • ۰
  • ۰

همدان را می توان شهر ترشی های عجیب و غریب نامید، شهری که با فرا رسیدن پاییز بازار تهیه ترشی در آن داغ می شود و تقریبا تمام بانوان آن سعی در تهیه انواع ترشی برای رنگین کردن سفره های پذیرایی دارند. با رسیدن فصل پاییز بانوان همدانی طبق رسوم قدیمی شروع به درست کردن ترشی می کنند، آن هم نه تنها یک نوع ترشی بلکه از هر نوع سبزیجات و صیفی جات گرفته تا میوه داخل سرکه می ریزند و ترشی زمستان را فراهم می کنند. تهیه ترشی در نزدیکی فصل پاییز برای بانوان همدانی نه تنها یک کار مهم بلکه تفریحی هم خواهد بود. به اعتقاد بسیاری همدان شهر ترشی ها و مرباهای عجیب و غریب است، در همدان از انواع فلفل گرفته تا گردو، به، انبه، آناناس، قارچ، خیار، انواع کلم، زیتون، لوبیا سبز، سبزی های معطر، نخود فرنگی، ذرت، سیر، موسیر و حتی موز و خرمالو هم ترشی درست می کنند. هنر دست زنان همدانی در زمستان چنان بازاری دارد که بسیاری از شهرهای مختلف برای خرید ترشی به این شهر می آیند، مخصوصاً ترشی گردو و سیر که همدانی ها ید طولایی در آن دارند زیرا همدان شهر گردو و سیر است و این نوع ترشی ها هم معروف.

 

کارشناس مردم شناسی اداره کل میراث فرهنگی همدان در گفتگو با خبرنگار بازارروزایرانیان اظهار کرد: با توجه به اینکه همدان از گذشته در زمینه تهیه ترشی سابقه طولانی دارد، ثبت ملی ترشی گردو در دستور کار است. فریبا نعمتی با بیان اینکه پرونده ترشی گردو برای بررسی به سازمان میراث فرهنگی ارسال شده است بیان کرد: طی دو ماه آینده نتیجه آن اعلام می شود. وی با اشاره به اینکه پس از برداشت محصولات کشاورزی و باغی بانوان روستا در اوقات بیکاری خود شروع به درست کردن ترشی و مربا می کنند افزود: بر این اساس این موضوع در کشور هم معمولاً صدق می کند و ترشی گردو که مختص همدان است، در آستانه ثبت ملی است. کارشناس مردم شناسی اداره کل میراث فرهنگی همدان با بیان اینکه چیدمان سفره همدانی ها همواره با ترشی های رنگارنگ رنگین است افزود: کدبانوهای همدانی از هر خوراکی ترشیجات و شوریجات درست می کنند که برای هر ایرانی لذتبخش است. مردم همدان از گذشته معتقدند ترشی مانع از جذب چربی غذا در بدن شده و مربا نیز به هضم غذا کمک می کند، بنابراین معمولاً این دو خوراکی را در سفره داشته و دارند.

  • بازارروز ایرانیان