بازارروزایرانیان پلی برای رفع مشکلات کشاورزی

ایجاد یک بستر سراسری و ملی در پلتفرم شبکه های مجازی برای حل مشکلات تولیدکنندگان و مصرف کنندگان محصولات کشاورزی

بازارروزایرانیان پلی برای رفع مشکلات کشاورزی

ایجاد یک بستر سراسری و ملی در پلتفرم شبکه های مجازی برای حل مشکلات تولیدکنندگان و مصرف کنندگان محصولات کشاورزی

برای رفع مشکلات تولیدکنندگان ُ مصرف کنندگان ُ واردکنندگا و راهنمایی صادرکنندگان محصولات کشاورزی

  • ۰
  • ۰

در سری مطالب نگهداری از گیاهان آپارتمانی، به بررسی نحوه نگهداری انواع گیاهان آپارتمانی می پردازیم که در منازل بیشترین استفاده را دارند. اگر از دوستداران گیاهان هستید و در منازل خود از این گیاهان زیبا نگهداری می کنید، پس مطلب امروز شاید پاسخی برای بسیاری از سوال های شما باشد. دیفن باخیا از دسته گیاهانی است که در اکثر خانه های آپارتمانی یافت می شود. این گیاه زیبا با برگ های پهن و بزرگ باید در جایی از ساختمان نگهداری شود که نور متوسطی به آن برسد. گیاه دیفن باخیا برای شادابی نیاز به گرمای زیادی دارد و مکان مذکور باید دارای هوایی تقریبا گرم باشد. خاک مناسب باید از ترکیب خاک های جنگلی و خاک معمولی باشد. این ترکیب به این صورت است که میزان خاک جنگلی باید سه برابر خاک معمولی اندازه گیری شود. برای آبیاری گیاه دقت کنید همیشه خاک آن خیس باشد و در تابستان دو بار در هفته و در زمستان یک بار در هفته حتما آبیاری را انجام دهید. اندازه کافی آب ندادن به گیاهان گلدانی و مرطوب کردن خاک آن به طوری که آب از آن سر ریز شود و بیش از اندازه از زیر گلدان خارج شود منجر به تشکیل نمک هایی شده که مانع از رشد گیاه می شوند.

 

دمای نگهداری گل های آپارتمانی در زمستان با تابستان باید در سطح 22 تا 25 درجه سانتی گراد باشد، نگهداری گیاهان در دمای پایین سبب پژمردگی و از دست دادن شادابی گیاه می شود. در فصل زمستان دمای هوا کاهش چشمگیری پیدا می کند و بسیاری از گیاهان به خواب زمستانی می روند پس اگر در فصل زمستان گیاهان شما به ظاهر خشک شدند، نترسید. برای نگهداری گل های آپارتمانی در زمستان تنظیم دما مهم است پس برای گرم کردن گیاهان بهترین روش، روش غیرمستقیم است؛ یعنی کل فضای اتاق را گرم کنید و با دیدن خشکی ظاهری گیاهان گلدان را تعویض نکنید و تعویض گلدان و خاک آن را به فصل بهار موکول کنید. در فصل زمستان و گرم کردن خانه، میزان رطوبت خانه کاهش پیدا می کند و کمبود رطوبت خود را بصورت قهوه ای شدن نوک برگ گیاهان نشان می دهد. رشد بیشتر گیاه از اندازه گلدان سبب می شود که ریشه ها داخل گلدان دور خودشان بپیچند و رشد خود را محدود کنند. گیاهان در گلدان های کوچکتر از اندازه مناسب خودشان، بسیار زودتر خشک می شوند پس باید در شرایط مناسب گلدان را تعویض نمود.

 

گل اطلسی حساس به سرماست و به نسبت سایر گل ها رشد سریعی دارد. در مواردی ساقه های این گل بسیار بلند می شود. اطلسی بسیار متنوع است و هر سال به این تنوع افزوده می شود. این گل بسته به شرایط محیطی و آب و هوا در طول تابستان و پاییز و از اواخر خرداد می تواند گلدهی داشته باشد. گل اطلسی گیاه گرما دوستی است و نور مستقیم آفتاب باعث شکوفا شدن گل هایش می شود. گل اطلسی در روز بوی خاصی ندارد اما عطر ملایم آن در شب ها قابل استشمام است. احتمالا برای اکثر ما نوستالژی ترین گل، شمعدانی است؛ چرا که در خانه مادربزرگ ها حضوری همیشگی داشت و شاید به همین خاطر یک گل پرطرفدار ایرانی است. شمعدانی در رنگ های مختلفی موجود است و در ایران نوع خارجی آن بیشتر با نژاد هلندی کاشت می شود. این گل قدمت زیادی دارد و اصل آن به کشور آفریقای جنوبی باز می گردد. شمعدانی به نور مستقیم آفتاب نیاز دارد و به همین خاطر اغلب در زمستان گل نمی دهد.

 

گل قاشقی با رنگ سبز و برگ‌ های براقش به راحتی تمیز می شود؛ به همین خاطر مورد پسند بسیاری از خانم ها است. برگ های این گل به شکل قلب و زادگاه اصلی آن جنگل های آمازون برزیل است. نور ملایم برای این گل کافی است. پس مراقب اشعه مستقیم آفتاب به خصوص حوالی ظهر باشید. بگونیا هم مثل همه گل ها انواع مختلفی دارد. یکی از نژادهای این گل، بگونیای عروس یا واکسی است. بگونیا اگر خوب تغذیه شود مثل بنفشه آفریقایی بسته به نور و کودش تمام سال برایتان دلبری می کند. تنها مشکلی که دارد این است که نسبت به سرما حساس است و به همین خاطر از آن به عنوان گلی که تنها یک سال ‌مهمان خانه هاست یاد می کنند. با این وجود اگر خوب از این گل مراقبت کنید، می توانید یک گل آپارتمانی مقاوم و گلدار داشته باشید؛ درست همان چیزی که هر خانمی از نگهداری گل انتظار دارد. گل حسن یوسف همیشه جزء انتخاب های اول برای خانم هایی است که قصد پرورش گل و گیاه را دارند. حسن یوسف به دلیل رشد خوبی که دارد در صورت نگهداری صحیح سال ها ‌مهمان خانه های شماست. تنوع رنگ های مختلف حسن یوسف و دوام و زیبایی برگ های آن باعث می شود بین همه، گل محبوب و شناخته شده ای باشد.

 

چمن ها در فضای سبز ایجاد جذابیت می کنند، دارای ارتفاع خیلی کوتاه و بافت خیلی نرم هستند و در جذب رطوبت و تعـدیل گرمای محیط موثر هستند. چمن ها در افزایش مواد آلی، فعالیت میکروارگانیسم ها، بهبود ساختمان و بافت خاک موثر هستنـد. چمـن هـا از فرسـایش خـاک و تبخیر آب، جلوگیری می کنند. در طراحی، به ایجاد وحدت در ترکیب گیاهان کمک می کنند، زمین هایی برای عناصر طراحی محسوب می شوند و رنگ، بافت وکنتراست با مواد طراحی را به وجود می آورند. فضاهای مناسبی برای راه رفتن، نشستن و بازی کردن ایجاد می کنند. چمن مطلوب، از ویژگی های زیر برخوردار است: قابلیت پاخوری و استقامت، سازگاری با شرایط آب و هوایی و زیست در چهار فصل سال، دوام، طول عمر و قدرت تحمل چیده شدن در دفعات مختلف و رشد مناسب، ظرافت، لطافت و سرسبزی برگها، بافت و رنگ مطلوب در فصل های مناسب، برخوردار بودن ساقه کوتاه با قدرت پنجه زنی زیاد و سرعت جوانه زدن قابل توجه، یکنواختی و عاری بودن از کچلی، علف های هرز، آفات و بیماری ها و برخورداری از تراکم مطلوب در واحد سطح و دارای مقاومت به خشکی، سرما و گرما، شوری خاک و سایه.

 

آماده کردن زمین؛ خاکبرداری یا خاکریزی سطح زمین و شخم، هرس یا دندانه زدن خـاک و تهـی کـردن زمـین از بقایـای گیاهی و سنگ و کلوخه، دادن کود دامی (حدود 20 تن در هکتار، معادل 2 کیلـوگرم در هـر مترمربـع)، تـسطیح، تـراسبنـدی و کوبیدن خاک با غلطک. کاشت؛ بذرپاشی در پاییز یا اوایل بهار، با دست یا بذرافشان (دقت در یکنواختی کاشت بذر مهم است). پس از پخش بذر، باید روی آنها را به ارتفاع 5/0 تا یک سانتی متر، با مواد آلی یا پهن پوسیده مخلوط با خاک و خاک اره، به وسیله غربال پوشاند. سپس غلطک سبک و پس از آن آبیاری ملایم، انجام شود. برخی از چمن ها، مانند چمن آفریقایی، زویسیای ژاپنی، برموداگراس و به طور کلی، چمن های خزنده را می توان نشاکاری کرد. به طور معمول، بذر چمن را از یک گونه یا یک رقم انتخاب نمی کنند. برخی از ارقام چمن، دارای خاصیت پاخوری مطلوب، برخی دارای سرعت رشد و جوانه زنی زیاد و برخی از ارقام نیز، دارای قدرت پنجه زنی یا گسترش زیادی هستند. بنابراین، بهتـر اسـت بـرای مقاصد مختلف، ارقام مختلف را به نسبت های مشخص و بر اساس نیاز، ترکیب و سپس، اقدام به کاشت آنها کرد.

 

گیاهان مثل سایر موجودات زنده به مواد غذایی احتیاج دارند. به طور معمول در خاک، مقدار زیادی از غذاهای مورد نیاز گیاهان وجود دارد اما خیلی هم نباید مطمئن باشیم زیرا این مواد به طور مرتب مورد استفاده گیاه قرار می گیرند و همین موضوع، باعث فقر مواد غذایی خاک می گردد. توجه داشته باشید کود برگ یا کود پوسیده حیوانی نمی تواند غذای مورد نیاز گیاه را تأمین کند، این کودها (کودهای آلی)، کیفیت خاک را تغییر داده و آن را بهبود می بخشند اما تأمین کننده مواد غذایی نیستند. لازم است مواد غذایی مصنوعی را نیز در اختیار گیاهان قرار دهیم. در میان عناصر مورد نیاز گیاهان، ازت، موجب رشد بهتر و افزایش شاخه ها و برگ ها می گردد اما مقاومت گیاهان را نسبت به بیماری ها کاهش می دهد. استفاده بی رویه از کودهای دارای ازت باعث سوختگی برگ ها و حتی مرگ گیاه می شود. کودهای دارای فسفر، مقاومت گیاه را نسبت به شرایط بد آب و هوایی و آفات و بیماری ها زیاد نموده و در باز شدن بهتر گل ها و بستن دانه ها تأثیر زیادی دارد. ازت، فسفر، پتاسیم، روی، آهن، منیزیوم و عناصر دیگری که همه آنها به صورت پودر یا مایع در گل فروشی ها عرضه می شود، از مهمترین عناصر مورد نیاز گیاهان هستند.

 

 

گیاهان نیاز به تغذیه دارند، چون تغذیه لازمه سلامت آن ها است. گیاه بدون تغذیه هم می تواند سال ها زندگی کند، اما کم کم ضعیف شده و مستعد بیماری می شود. بسیاری از گیاهانی که به آن ها توجهی نمی شود چون بی ارزش به نظر می رسند، ظاهر بدتری یافته و یک قدم به سطل آشغال نزدیک تر می شوند. ظرف یک ماه می توانید گیاه خود را از مرگ نجات داده و به زندگی باز گردانید. گیاهان علاوه بر آب و خاک مناسب برای تغذیه به کود هم نیاز دارند. مناسبترین میزان استفاده از کودهای تکمیلی یک قاشق غذاخوری در چهار لیتر آب است. این کودها را می توان پای بوته ریخت و یا روی برگها اسپری نمود. مناسبترین زمان کود پاشی بهار و تابستان است. موقعی که گیاهان در حال گلدهی هستند، به کود بیشتری احتیاج دارند. هرگز به گیاهان مریض، کود تکمیلی ندهید زیرا آنها به استراحت احتیاج دارند. بعد از دادن کود، محلول آب و کودی را که در زیر گلدانی جمع شده دوباره به خاک برگردانید تا مورد استفاده گیاه قرار گیرد.

اگر از علاقه مندان به پرورش گل و گیاه هستید و دوست دارید از آن ها نگهداری کنید در اینجا راهکارهای مفیدی جهت مراقبت از گیاهان ارائه شده است که با بکارگیری آن می توانید گیاهان زیبایی را پرورش دهید. اگر برای گل ها گیاهان خود رطوبت کافی ایجاد نکنید و آنها را در معرض جریان هوا قرار دهید، آنها را به موقع آبیاری نکنید یا بیش از اندازه آب دهید و اگر نور به اندازه ی کافی به گیاه نرسد و یا نور آفتاب از پشت شیشه ها به آنها بتابد و آزارشان دهد و یا اگر در وسط روز در مقابل نور خورشید آنها را آبیاری کنید، گل و گیاه لطافت و شادابی خود را از دست خواهد داد. علاوه بر این حشرات مختلف، قارچ ها و ویروس های مختلف در کمین گیاهان شما هستند که باید با آنها مبارزه کنید. همانطور که می دانیم گیاهان احتیاج به نور خورشید دارند. در تابستان اگر نور خورشید مستقیم به گیاهان بخورد، باعث از بین رفتن آنها می شود. برای رفع این مشکل کمی خاک را با آب مخلوط کنید و روی شیشه گلخانه خود بریزید. در زمستان نیز با آمدن باران مخلوط آب و خاک شسته شده و نور کافی به گل ها می رسد .

 

 به دلیل وجود کلر در آب لوله کشی بهتر است از ریختن آب لوله کشی برای آبیاری استفاده نکنیم. بلکه 2 تا 3 ساعت آب را در محیط خانه قرار داده و بعد برای آبیاری از آن استفاده کنیم تا کلر آن ته نشین شود .اگر تخم مرغ آبپز کردید آب آن را دور نریزید. چون به دلیل دارا بودن املاح معدنی بهترین آب برای گلدان های شما می باشد .اگر خواستید آب آکواریوم ماهی را عوض کنید؛ آب آن را دور نریزید؛ زیرا بهترین کود برای گل ها می باشد .آبی که در آن سبزی شسته اید، بهترین آب برای گلدان ها می باشد .همانطور که می دانید گیاهان علاوه بر آب احتیاج به غذ دارند. برای این منظور هر شش بار که به گلدان آب داده اید، یکبار باید به گلدان غذا بدهید. که در تابستان این مدت کمتر و در زمستان این مدت طولانی تر می شود. در زمستان گلدان ها احتیاج به بخار دارند به این منظور دستگاه بخار را داخل گلخانه قرار دهید. در تابستان باید گیاهان خنک باشند پس باید گلدان ها در جایی قرار بگیرند که باد کولر آنها را خنک کند.

 

 

 

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی